امنیت دوربین های مدار بسته تحت شبکه
اگر به یک سیستم فناوری امنیتی موثر نیاز دارید که به شما کمک کند هزینهها را کاهش دهید، شاید بخواهید دوربینهای شبکه را بررسی کنید. دوربین امنیتی شبکه، که به نام دوربین IP نیز شناخته میشود، جانشین سیستمهای دوربین مدار بسته (CCTV) آنالوگ است که دههها استفاده میشدند. این نوآوریها در دوربینهای نظارتی از شبکههای IP مانند اینترنت استفاده میکنند. در نتیجه، تقریباً هیچ محدودیتی برای آنچه که این دوربینها میتوانند ضبط کنند، وجود ندارد. از هر زاویه یا فاصلهای، میتوانید مطمئن باشید که آنها محیط ملک شما را تحت نظر دارند و فیلمهای ضبط شده مناسبی برای بررسیهای بعدی ارائه میدهند. زیبایی این سیستم در این است که آنها سیستمهای امنیتی شما را چه در حضور شما و چه در غیاب شما تقویت میکنند. همانطور که این دوربینها به تدریج جایگزین سیستمهای دوربین مدار بسته (CCTV) آنالوگ قدیمی میشوند، یک سوال در ذهن بسیاری از افراد باقی میماند: دوربینهای IP چه مزایایی نسبت به دوربینهای آنالوگ دارند؟
دوربینهای امنیتی شبکه چیستند و چگونه کار میکنند؟
یک دوربین امنیتی شبکه، که به آن دوربین IP نیز گفته میشود، یک سیستم امنیتی دوربین بیسیم است که با یک شبکه کامپیوتری کار میکند. این دوربینها معمولاً یک آدرس IP منحصر به فرد دارند، درست مانند یک کامپیوتر. دوربینها از طریق شبکههایی که از هر جایی در دسترس هستند، به هم متصل میشوند. تفاوت آنها با سیستمهای معمولی این است که دوربینهای وبکم آنها نیاز به اتصال مستقیم با یک کامپیوتر دارند.
این سیستمها شامل یک یا چند دوربین IP، یک شبکه کامپیوتری و یک ضبط کننده ویدئوی دیجیتال (DVR) یا ضبط کننده ویدئوی شبکه (NVR) هستند. دوربین IP فیلمهای ویدئویی را ضبط کرده و همراه با سایر دادهها مانند تاریخ از طریق یک شبکه IP به NVR یا DVR منتقل میکند. این امکان را فراهم میکند که افراد متصل به شبکه بتوانند فیلمها را به صورت زنده مشاهده کنند. بسته به ترجیح شما، NVR میتواند فیلمها را بهطور مداوم، در مواقع خاص یا تنها زمانی که حرکت را تشخیص میدهد، ضبط کند. در پایان روز، میتوانید ویدئوهای ضبط شده را از NVR مشاهده کنید.
مزایای دوربینهای IP نسبت به دوربینهای آنالوگ
در سیستمهای نظارت تصویری، میتوانید از دوربینهای سنتی آنالوگ یا دوربینهای IP استفاده کنید. دوربینهای IP جدیدترین تحول در دوربینهای آنالوگ هستند و گرچه گرانتر هستند، اما معمولاً مؤثرتر نیز میباشند. در ادامه به برخی از مزایای دوربینهای IP نسبت به دوربینهای آنالوگ میپردازیم:
1.سوئیچهای Power over Ethernet (PoE)
در سیستمهای آنالوگ، معمولاً تعداد زیادی سیم در حال جابجایی وجود دارد. سیستمهای پیچیده آنالوگ نیاز به سوئیچی دارند که سیگنالها را از دوربین حمل کند و یک کابل دیگر برای تأمین برق نیاز است. از سوی دیگر، دوربینهای IP فقط به سوئیچهای PoE نیاز دارند که به عنوان منبع تغذیه و کابل انتقال داده همزمان عمل میکنند. سوئیچ PoE پیچیدگی وجود تعداد زیادی سیم را کاهش میدهد و همچنین ایمنتر است.
اجزای PoE
سوئیچ PoE: این سوئیچها برق را از طریق پورتهای اترنت خود به دستگاههای متصل ارسال میکنند. سوئیچهای PoE میتوانند تعداد زیادی از دستگاهها را به صورت همزمان تغذیه کنند و برای شبکههای بزرگ بسیار مناسب هستند.
دستگاههای PoE: این دستگاهها شامل دوربینهای مداربسته، تلفنهای VoIP، نقاط دسترسی وایفای و سایر دستگاههای شبکهای هستند که قابلیت دریافت برق از طریق کابل اترنت را دارند.
مزایای استفاده از PoE
نصب ساده و مقرون به صرفه: با حذف نیاز به کابلکشی جداگانه برای برق و داده، هزینهها و زمان نصب به طور قابل توجهی کاهش مییابد.
انعطافپذیری در نصب : دستگاههای PoE را میتوان در مکانهایی نصب کرد که دسترسی به پریز برق ممکن نیست، مانند سقفها یا نقاط دورافتاده.
مدیریت مرکزی: با استفاده از سوئیچهای PoE، میتوان تمامی دستگاههای متصل را از یک نقطه مرکزی مدیریت و نظارت کرد. این امکان باعث افزایش کارایی و سهولت در مدیریت شبکه میشود.
افزایش ایمنی: فناوری PoE برق را با ولتاژ پایین انتقال میدهد که این امر ایمنی را افزایش داده و خطرات برقگرفتگی را کاهش میدهد.
انواع استانداردهای PoE
IEEE 802.3af: این استاندارد که به عنوان PoE شناخته میشود، تا 15. وات برق به هر پورت ارائه میدهد.
IEEE 802.3at: به عنوان PoE+ یا PoE Plus شناخته میشود و تا 30 وات برق به هر پورت ارائه میدهد.
IEEE 802.3bt: به عنوان PoE++ یا 4PPoE شناخته میشود و در دو نوع 60 وات و 100 وات برق به هر پورت ارائه میدهد.
کاربردهای PoE
سوئیچهای PoE به دلیل مزایای فراوانی که دارند، در بسیاری از زمینهها کاربرد دارند. از جمله:
نظارت تصویری: نصب دوربینهای مداربسته در مکانهای مختلف بدون نیاز به پریز برق.
شبکههای بیسیم: نصب نقاط دسترسی وایفای در مکانهایی که دسترسی به برق ممکن نیست.
تلفنهای VoIP: استفاده از تلفنهای تحت شبکه بدون نیاز به منبع تغذیه جداگانه.
سیستمهای کنترل دسترسی: نصب سیستمهای کنترل دسترسی در دربها و ورودیها.
2. وضوح تصویر
در حالی که سیستمهای آنالوگ معمولاً تصاویر را با وضوح حداکثر حدود 0.5 مگاپیکسل ضبط میکنند، دوربینهای IP میتوانند فیلمها را با وضوح بین 2 تا 6 مگاپیکسل ضبط کنند. این به معنای تصاویر واضح و با بالاترین کیفیت است. همچنین، دوربینهای IP میدان دید وسیعتری نسبت به سیستمهای آنالوگ دارند.
3.ضبطکنندههای ویدئوی شبکه (NVR)
NVR (Network Video Recorder) باعث میشود سیستم امنیتی دوربین IP حتی کارآمدتر باشد. NVRها به شما امکان ضبط ویدئو با گرافیک با کیفیت بالا را میدهند و همچنین امکان ارتقاء و گسترش سیستم را بسیار آسانتر از DVRها فراهم میکنند.
4.تحلیل ویدئویی
با سیستم دوربین IP، شما به ویژگیهای اضافی مانند تحلیل ویدئویی دسترسی دارید. این ویژگی اضافی که در سیستمهای آنالوگ وجود ندارد، به دوربین امکان میدهد محیط شما را برای حرکت اسکن کند و میتواند شما را از طریق تلفن همراهتان مطلع کند و فیلم را نمایش دهد. بسته به تنظیمات، برخی سیستمها حتی میتوانند به نهادهای امنیتی هشدار دهند.
شرکت رهنمون فناوری اطلاعات با تخصص و تجربه گسترده در اجرای پروژههای بزرگ زیرساختی و امنیت شبکه، به عنوان یکی از پیشروان این حوزه شناخته میشود. این شرکت با بهرهگیری از تکنولوژیهای مدرن و همکاری با برندهای معتبر جهانی ، موفق به طراحی و پیادهسازی راهکارهای امنیتی جامع و قدرتمند برای سازمانها و کسبوکارهای بزرگ شده است. از جمله پروژههای برجسته میتوان به تأمین و نصب سرورهای پیشرفته، پیادهسازی سیستمهای نظارت تصویری هوشمند، و ایجاد شبکههای ایمن و پایدار اشاره کرد که همگی با هدف افزایش کارایی، امنیت و بهرهوری مشتریان انجام شدهاند.